24 juli 2020
Geplaatst door TeamKwadijkerpark

Wedstrijdsporters, vechtsporters, kinderen, oudere mensen, cliënten van Prinsenstichting, moeders, en dochters; in haar werk bij Wellness – Profi – Center omringt Tamara de Lange zich dag in dag uit met mensen in beweging. En zelf beweegt ze volop mee. Ze werkt als trainer en geeft groepslessen met namen als 'Bike & Body' en 'Full Body workout'. Op organisatorisch gebied ondersteunt ze directeur Michel van Halderen bij het runnen van zijn veelzijdige sportschool.

In de studio zorgt Tamara ervoor dat er flink gezweet wordt. De hartslag gaat omhoog. Bij het bedenken van haar lessen maakt ze een mix van oefeningen die de conditie en spierkracht verhogen en die de 'range of motion' helpen te verbeteren: om je goed te voelen is het belangrijk dat je lijf soepel kan bewegen en je 'powerhouse' sterk wordt, daar let Tamara op. Ook verdiept ze zich in de voedingsleer, want het eetpatroon heeft veel invloed op de prestaties van een lijf.

 

 

Zien hoe mensen transformeren, dat vindt ze het mooist aan haar werk. Veel mensen beginnen met sporten omdat iets willen veranderen aan hun uiterlijk. Na een tijdje ervaren ze hoe het sporten vooral een groot effect heeft op hun innerlijk. 'Ik push mensen om hun grenzen op te zoeken. Om iets in jezelf en in je leven te veranderen moet je jezelf verrassen. Je moet uit je patroon breken om te ervaren waartoe je in staat bent. Je eigen kracht voelen, dat maakt veel los.' Ze ziet bezoekers na een tijdje opleven. 'Mensen kruipen uit hun schulp, ze durven zichzelf te laten zien. Dat verandert hun leven, hun sociale bestaan'. Tamara interesseert zich steeds meer voor de psychologische kant van haar werk en overweegt een studie psychologie te volgen zodat ze mensen nog beter kan begeleiden. 'het is bijzonder om een band met mensen op te bouwen en om ze te inspireren. Sport is ook voor mij zelf een uitlaatklep. In mijn vrije tijd sport ik graag. Wat ik meemaak kan ik kwijt in sport.'