Kwadijkerpark voegt een eigentijds en natuurrijk woon- en leefmilieu toe aan Purmerend vlakbij alle basisvoorzieningen en op slechts twintig minuten rijden van Amsterdam. In dit volwassen park waaraan 340 fraai vormgegeven woningen worden toegevoegd hoeft niets en kan alles. Hier bestaat de ruimte voor jezelf en de mogelijkheid om andere Kwadijkerparkers te ontmoeten én iedere dag te genieten van de natuur. Kortom, met volop privacy en toch sociale cohesie. Als je wilt, zijn er talrijke ontmoetingsmogelijkheden in de kleine buurtjes. Het is de nieuwe woonlocatie voor waardevolle geluksmomenten, mede dankzij het behoud van de sfeervolle parkfunctie en de voorzieningen van de Prinsenstichting.

  • In de ochtend een mooie wandeling of hardlopen in het park
  • Samen met de kinderen naar de speeltuin of kinderboerderij
  • Genieten van de middagzon met de privacy van je eigen terras
  • Vlak voor het avondeten nog verse groente kopen bij de moestuin 
  • In het weekend de mogelijkheid om een museum in de stad te bezoeken
  • Een gezellig praatje met buurtbewoners bij de houtkloverij
  • Picknicken met vrienden of het gezin aan de waterpartij
  • Of, gewoon binnenshuis genieten van de ruimte en het zicht op de natuur

Kwadijkerpark is vooralsnog een goed bewaard geheim, waar het echt thuiskomen is! Waar je de kleine, meest waardevolle geluksmomenten ervaart en de mooie dingen in het leven ontdekt. Veilig en toegankelijk. Dorps en toch dicht bij de stad. En met de perfecte balans tussen vrijheid en privacy. 

Het landschap als vakantiepark

Kwadijkerpark straalt het gevoel van een vakantiepark uit met mooie waterpartijen, bestaande en nieuw aan te planten bomen en spannende zichtlijnen. Met hun gedekte kleuren en ingetogen architectuur ogen de woningen ondergeschikt aan de natuur en doen ze typisch Noord-Hollands aan. De vormen van de gevels en het gebruik van metselwerk, hout en glas maakt dat de architectuur op eigen wijze aansluit op de kenmerkende stijl van Broek in Waterland, Kwadijk en de Beemster. Gestreefd is naar een duurzame harmonie tussen bebouwing, groen en water. 
 

Waterrijk Kwadijkerpark

Het gemeenschappelijk hart van Kwadijkerpark wordt gevormd door de centrale waterpartij. Over dit water komt een prachtig vormgegeven brug te liggen. Naast de recreatieve waarde van de waterpartijen draagt het vele blauw ook bij aan klimaatadaptatie van het gebied. Regenwater wordt via wadi’s, waarin het water lang vastgehouden kan worden, afgevoerd naar de grote watergangen. 

Autoverkeer en parkeren

Om de woongebieden heen loopt een rondweg die verbonden is met doodlopende wegen naar de woningen. Je kunt niet door het park heen rijden, de buurtjes zijn autoluw. Ideaal voor de rust en spelende kinderen. Parkeren kan veelal op de eigen parkeerplaats of openbare plaatsen die door groene hagen zijn omgeven en dus prachtig uit het zicht staan. 

Met het aangeplante groen van de jaren tachtig heeft Kwadijkerpark goud in handen. De rijkdom aan bomen en struiken – van eiken, essen wilgen tot esdoorns en tulpenbomen – geeft een prachtige sfeer, die het nieuwe woongebied direct tot een aangename leefomgeving maakt.
Michiel van Zeijl, landschapsarchitect bij Strootman Landschapsarchitecten.