Purmerend combineert de opwindende eigenschappen van een stad met de rust, ruimte en weidsheid van typisch Noord-Hollandse Polders. Op en rond de Koemarkt, in het historisch centrum, is het prettig winkelen, eten en uitgaan. Het aanbod in winkels, cafés en restaurants is groot en het programma van De Purmaryn en P3 staat bol van theater, muziek en film. Wie nog meer vermaak zoekt kan naar Amsterdam. Purmerend ligt er vlakbij en de verbindingen zijn goed. Per trein, bus of auto ben je in no time in de hoofdstad.

Natuur

Purmerend is een natuurrijke plek. Binnen de stad vormen Kwadijkerpark, Leeghwaterpark en Purmerbos groene hotspots. Buiten de stad vindt u Kwadijk, Wormer, Waterland, de Beemster en iets verderop ligt het IJsselmeer. De Polders van de typisch Noord-Hollandse Beemster zijn door UNESCO verklaard tot Werelderfgoed. 

Inclusief

Naast een bruisende en groene stad is Purmerend ook een inclusieve gemeente: Prinsenstichting, staat landelijk bekend om haar expertise op het gebied van zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Prinsenstichting is de grootste werkgever binnen Purmerend en veel inwoners van Purmerend zijn betrokken bij Prinsenstichting en haar cliënten. 

Kwadijkerpark

In de noordpunt van Purmerend ligt een park met waterpartijen en veel groen. Het gebied wordt gebruikt door Prinsenstichting, een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. In 2021 wordt een kleinschalige woonwijk op het terrein gebouwd. In samenspraak met Prinsenstichting realiseren gebieds-en vastgoedontwikkelaar AM en woningcorporatie Rochdale 340 woningen. In het ontwerp van het toekomstig gebied wordt uitgegaan van de kwaliteiten van het huidige park. Er wordt gebouwd met respect voor mens en natuur.