30 januari 2020
Geplaatst door TeamKwadijkerpark

Arm in arm met cliënt Els stapt Miranda door Kwadijkerpark. 'Wat was je mooi verkleed hè Els. Echt een grappige clown was je.' Ze halen herinneringen op aan het feest dat Prinsenstichting jaarlijks organiseert voor en met haar cliënten; voor velen het hoogtepunt van het jaar.

Miranda werkt als cliëntenbegeleider en activiteitenbegeleider. Ze ondersteunt de oudste bewoners van Oockeshoek in hun dagelijks handelen. Haar cliënten hebben een verstandelijke beperking en worden geconfronteerd met de problemen van het ouder worden. Sommigen hebben epilepsie, anderen doorlopen verschillende stadia van dementie en weer anderen hebben fysieke klachten. Een cliënt bij Miranda op de groep liep onlangs een heupblessure op en is nu niet mobiel. Hij zit veel binnen, want hij woont op de bovenverdieping en kan de trap niet af. Met het team zijn ze meteen bij elkaar gekomen voor een moreel beraad. Ze houden zich actief bezig met het verbeteren van zijn situatie. 'We denken vanuit de mens. Wat is  goed voor de cliënt?'