13 augustus 2021
Geplaatst door TeamKwadijkerpark

Goed nieuws! Op 9 augustus is het ontwerp Bestemmingsplan door de gemeente Purmerend ter visie gelegd. De termijn voor deze inzage eindigt op 20 september 2021 en indien er geen zienswijzen zijn ingediend stelt de gemeenteraad het Bestemmingsplan definitief vast.

Ondertussen krijgen de woningen steeds meer vorm en inmiddels hebben alle type woningen een mooie toepasselijk naam gekregen. Zo zijn de type woningen straks duidelijk herkenbaar op de website en in de verkoopbrochure.

Hieronder hebben we de namen voor jou alvast op een rij gezet:

BOSWILG is de naam voor de eengezinswoningen.

De boswilg is een van de eerste plantensoorten die bloeit na de winter en daarom erg geliefd bij bijen en insecten. Het is de typische wilg die men kent van de wilgenkatjes. De bloei begint al in maart en duurt tot en met april.
 

LAURIERWILG is de naam voor de hoekwoningen en de tussenwoningen met een topgevel.

De laurierwilg bloeit van mei tot en met juni, draagt zaden van juni tot juli en is daarmee de laatste bloeiende van het geslacht Salix. De laurierwilg heeft aanliggende knoppen die verspreid liggen op de takken. De bladeren hebben een gezaagde bladrand met een groene kleur.

WATERCIPRES is de naam voor de twee-onder-één-kapwoningen

De watercipres is een ongewone naaldboom – het is namelijk een van de weinige naaldbomen die in de herfst zijn naalden verliest. Hierdoor kleurt de watercipres elk jaar prachtig roestrood en goudkleurig.

WATERLINDE is de naam voor de extra ruime twee-onder-één-kapwoningen

Een grote bosboom die overal wil groeien behalve op arme gronden en op plaatsen met veel dynamiek van water en wind. Een linde verbetert de standplaats aanzienlijk en geeft andere planten nog een kans.