8 december 2020
Geplaatst door TeamKwadijkerpark

Rick is eigenaar van kringloopwinkel Malle Pietje, vlakbij Kwadijkerpark. Hij is zijn hele leven al een fervent kringkloopliefhebber. Zo erg zelfs dat hij van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt; hij heeft zijn eigen kringloopwinkel op steenworpafstand van Kwadijkerpark.

Zes jaar geleden begon Rick  de winkel, sindsdien zijn er tal van spullen door zijn handen gegaan. En nog steeds staat Malle Pietje vol met spullen, groot en klein. Overal is iets te zien. Een aantal mensen stuinen door de winkel, zoekend naar een pareltje. De winkel is vernoemd naar Malle Pietje uit Swiebertje, vanwege de gezelligheid die zijn winkel uitstraalt. “Op elke plank en elk hoekje moet je het idee hebben dat er iets te vinden is.”

“Het moet gezellig zijn in de winkel, dat is het belangrijkste. De rest komt vanzelf,” vertelt Rick. “Dat creëer je door de inrichting, maar ook door de stamtafel. De stamtafel is de ziel van het bedrijf. Die zit vaak vol met mensen die even een bakkie komen halen, en ouwenelen.” Niet zelden helpen deze stamgasten Rick ook even mee in de zaak; sjouwen, opruimen, uitzoeken, etc.

Malle Pietje trekt bezoekers van over de hele wereld. “We hebben ooit een onderzoekje gedaan om dit bij te houden; uit alle hoeken en gaten kwamen ze. Maar de meeste komen wel uit de buurt of de regio.” Rick vertelt dat veel cliënten van De Prinsenstichting zijn winkel weten te vinden. “Zij komen vrij vaak, heel leuk vind ik dat. Dat zijn de meest eerlijke mensen die er zijn, zeg ik altijd. Als ze je aardig vinden zeggen ze dat meteen, ook als dat niet zo is trouwens. Heerlijk.”

Mocht u op zoek zijn naar een pareltje voor in huis, ga vooral naar Malle Pietje. Ook als u zin heeft in een bakkie trouwens. In Malle Pietje staat de koffie altijd klaar.

Malle Pietje is zeven dagen per week open van 10:00 tot 17:00 uur. Behalve op zondag, dan gaan de deuren om 12:00 open.