28 juni 2021
Geplaatst door TeamKwadijkerpark

Bedrijvencentrum de Koog bevat een aantal parels. Eén daarvan in Bowling Split. Al een halve eeuw is het bowlingcentrum dé plek in Purmerend om naartoe te gaan als je gezelligheid wilt combineren met activiteit. Sinds vijftien jaar wordt het gerund door Debbie Severin en haar man. 

 

Voordat Bowling Split naar het bedrijventerrein verhuisde, nu zo'n twee jaar geleden, was het gesitueerd in hartje stad. Severin: 'We zaten op twee minuten lopen van de koemarkt af. Mensen kwamen een potje bij ons spelen voordat ze uit gingen. We hoopten dat mensen ons na de verhuizing ook nog zouden weten te vinden, gelukkig is dat het geval! Meer dan op de Koemarkt maken ze er een uitje van, met alles erop en eraan. Ze komen bowlen, eten en drinken een drankje na.'
 
Lang zochten ze naar een geschikte locatie. 'We wilden uitbreiden, maar vonden daar in het centrum geen geschikte ruimte voor. We hadden een flink oppervlakte nodig voor de banen en een restaurant. We zijn blij dat we dat hier hebben gevonden.' De ruimte is sfeervol ingericht 'De styling heb ik zelf gedaan, samen met een vriendin.' In het restaurant-gedeelte kan je steengrillen of een drankje drinken, terwijl de ballen over de baan rollen. 'Binnenkort voegen we nog twee sporten toe. We maken een pool-en dartcentrum, zodat mensen nog meer opties hebben voor een gezellige avond.'

Het leukst aan eigenaar zijn van een bowlingbaan? De sfeer die mensen meebrengen. 'Ik vind het leuk dat iedereen hier komt: jong, oud, feestjes en gezinnen. We hebben vaste klanten, groepjes die regelmatig komen. Sinds we hier zitten komen de cliënten van Prinsenstichting vaker langs. Een meisje komt elke week. Tijdens de lockdown belde ze keer op keer: 'Mag ik weer bowlen?' We zijn blij dat ze weer langs kan komen!'