28 mei 2021
Geplaatst door TeamKwadijkerpark

Een sportief wonderland, zo laat Jump Skillz Purmerend zich het beste omschrijven. Wat begon als een plek voor springerige kinderfeestjes is uitgegroeid tot een hal vol leuke fysieke uitdagingen voor jong en oud.

Foampits en airbags
Sidney Krabshuis is eigenaar van Jump Skillz. Zes jaar geleden opende hij zijn eerste trampoline-park, in Hoofddorp. Sidney: 'Ik wilde een bedrijf opzetten en was op zoek naar iets waar mijn vrouw en kinderen ook plezier aan zouden beleven. Mijn kinderen, een tweeling, waren toen 12 jaar oud en ze hielden enorm van trampolinespringen. Ik zag op internet dat bedrijven het in Amerika veel grootser aanpakken dan hier; met foampits en airbags en zo. Dat sprak me aan. Ook het bouwtechnische element trok me en ik ging aan de slag. Het bleek een regelrechte hit.'

Familiebedrijf
Na Hoofddorp volgden Alkmaar en Purmerend. 'Ja, we zijn flink gegroeid. Het is een familiebedrijf geworden.' zegt Sidney. 'In Hoofdorp werken mijn vrouw en dochter. Die hal voelt als een huiskamer. In Alkmaar werken vrienden en in Purmerend run ik alles samen met mijn zoon.' De hal is met zijn oppervlakte van 4500 vierkante meter een stuk groter dan de locaties in Hoofddorp en Alkmaar. Een deel is ingericht als een gym waar clinics worden gegeven. Je kunt er zowel binnen als buiten trainen. Een ander deel bevat trampolines en een hindernis-baan zoals je ze weleens ziet op televisie. Het is een 'Ninja Warrior-baan', een soort van stormbaan met vreemde obstakels, die mensen zo snel mogelijk moeten zien te overwinnen.

Zelfgebouwd
Krabshuis bouwt bijna alles zelf. Wat hij niet met eigen handen klust bedenkt en monitort hij tot in de puntjes: 'De trampolines heb ik zelf ontworpen, want ik wilde dat ze veilig en stevig zouden zijn. Ik heb met een staalbouwer om de tafel gezeten en heb alles op maat laten maken, tot de kussentjes die om de trampolines heen liggen aan toe.' Achterin de loods bouwde hij een bar-restaurant. Je kunt er een drankje drinken na het sporten, een (kinder)feestje vieren en steengrillen. Op de tweede verdieping liggen fun-bowlingbanen (relatief korte banen met kleine bowlingballen) en de afdeling Virtual Reality. 'Die VR-spellen zijn heel realistisch. Ik kan je er een uur over vertellen, maar als je zelf zo'n bril op hebt voel je pas wat ik bedoel. We hebben één zo'n game waarin het voelt alsof je ergens héél hoog staat. Ik vind het grappig om van buitenaf te zien hoe gek iemand met zo'n bril op gaat bewegen.' Krabshuis richt zijn blik nu op het afronden van de verbouwing. 'Als dit af is heb ik de ruimte optimaal in gebruik: elke hoek van het pand is benut, ook buiten. Alles is dan af. Of ja.. ik zou op het dak door kunnen bouwen!'