15 mei 2023
Geplaatst door TeamKwadijkerpark

Eerst woonden ze samen in een kleine studio, nu in een huurhuis en nog even en dan betrekken Renske (29) en Dane (29) hun eerste koopwoning in Kwadijkerpark. “Met dit huis is alles op z’n plek gevallen”

Allebei groeiden ze op in de buurt van Purmerend. Voor hun werk en studie vertrokken Dane en Renske naar Amstelveen, maar uiteindelijk keerden ze weer terug naar de omgeving die hun het beste past: Waterland. Renske: “We houden van groen, weides, water en een rustige omgeving met veel vogels. Gezellige drukte van de stad vinden we ook leuk, maar dan zoeken we dat zelf het liefste op.” Helemaal afgelegen wonen, dat is ook weer niet wat bij hen past. Daarom deed de ideale situatie zich voor toen ze zich inschreven voor het nieuwbouwproject Kwadijkerpark in Purmerend. 

Verbinding

“We hebben echt geluk gehad met dit project”, vertelt Dane. “Het is prachtige nieuwbouw en het biedt kansen aan starters. In de periode dat wij een koophuis zochten, werd er op de woningmarkt ontzettend veel overboden. Hier weet je wat de prijs is en hoef je geen wedstrijd met elkaar aan te gaan.” Waar Dane ook blij mee is, is met het duurzaamheidsaspect. “Er zitten zonnepanelen op het dak, de woning is bijna energieneutraal. Dat spreekt ons erg aan en geeft een goed gevoel. Helemaal in deze tijd.”

Bijzonder aan dit nieuwbouwproject is dat de woonomgeving en een paar voorzieningen zoals de moestuin en de speeltuin gedeeld worden met de bewoners van de Prinsenstichting, waar mensen wonen met een verstandelijke beperking. Renske: “De bewoners zaten daar in een uithoek. Door in dit park woningen te maken verbind je mensen met elkaar. Ik zie nu al dat er vrolijk naar me gezwaaid wordt en dat ik supervriendelijk word begroet. Zo lief! Ook de familie van de bewoners van de Prinsenstichting zijn betrokken. Dat geeft leuke connecties.” 

Bijzonder gevoel

Voorlopig voelt het nog allemaal wat onwerkelijk voor Renske en Dane, dat ze haast moeiteloos op zo’n mooie plek terecht zijn gekomen. Renske: “Misschien lukt het niet, hield ik ergens in mijn achterhoofd, waardoor we er bijna een beetje van schrokken toen we hoorden dat het huis voor ons was. Natuurlijk waren we superblij!” De wijk waarin hun huis staat, spreekt ze erg aan. “Als je hier rondloopt zie je direct dat deze plek veel potentie heeft. Het is ook een plek waar kleine kinderen veilig op straat kunnen lopen, waar mensen elkaar groeten en waar je samen met je nieuwe buren dit avontuur aangaat omdat je allemaal tegelijk de wijk met elkaar creëert.”

Het geeft ze een heel bijzonder gevoel dat ze straks een heel huis hebben dat helemaal van hen is. “Omdat het nieuwbouw is, hebben we zelf alles kunnen uitkiezen. De badkamer, de kleur van de muren, de keuken. Daardoor voelt het alsof het speciaal voor ons is gemaakt. Heel bijzonder dat we zo mogen beginnen in ons eigen huis. Met deze woning op deze locatie valt alles op z’n plek.”  

renske en daan