21 april 2021
Geplaatst door dewi

Sandra woont in Kwadijkerpark. Ze is cliënt van Prinsenstichting. Een tijdje terug verhuisde ze van oud-naar nieuwbouw. De nieuwe plek bevalt haar goed. Sandra: 'Ik ben blij dat ik hier nu woon. Het is hier mooi, veel mooier dan op de oude groep. We hebben nu een eigen badkamer, dat is helemaal fijn.' Ze woont met drie anderen op een groep, dat geeft rust. 'Ik heb mijn kamer ingericht zoals ik het wil. Ik ben erg netjes, ik vind het fijn dat het hier netjes is.'

Eerste paal
Het begin van de bouw werd feestelijk gevierd. Sandra mocht de eerste paal slaan. Sandra: 'De directeur en nog iemand riepen mijn naam en ik mocht op het podium komen. Ik was verbaasd. Ik kreeg een helm op en mocht op een rode knop drukken. Zo is het bouwen gestart.'  

Zagen
In het dagelijks leven werkt Sandra in De Groene Hoek. 'Eigenlijk werk ik in de dienstverlening, maar door Corona kan dat even niet. In de dienstverlening vouw ik enveloppen en snipper ik papier, dat soort dingen. Nu doe ik pindaslingers, plantjes en ik zaag hout. Ik mis de dienstverlening eigenlijk niet, want het zagen vind ik enorm leuk om te doen. Oude bomen uit het park zagen we door midden. Met een handzaag maak ik blokken. Ik ben daar best gespierd van geworden!'

Voorzichtig rijden
Sandra wandelt graag, daar verandert Covid of een beetje bouwverkeer niks aan. Sandra: 'Het park is even anders nu. Dat is gek, heel gek. We liepen vaak naar het oude gedeelte, maar dat is nu weg.'  Lopend door het park wijst ze een paar verkeerspunten aan. Weggebruikers moeten zolang de werkzaamheden duren extra goed opletten, vindt ze: 'Ik wil dat auto's, taxi's, busjes, fietsers en vrachtwagens zien dat wij hier wonen. Wij lopen hier, soms nemen we een paadje we binnendoor en dan zie je ons misschien pas laat. Er zijn stukken waar we niet meer mogen lopen, maar sommige mensen doen het nog wel. Dat is gevaarlijk. Ik wil dat iedereen op let. Het is gevaarlijk als je hard rijdt, hier.'

Langzaam rijden dus. Ook 's avonds, want ook dan genieten Sandra en haar medebewoners van het park. 'Ik hou van wandelen. Het liefst 's avonds. Even eruit.'